Пахлава

Баклава

●2жұмыртқа
●1стакан сүт
●0.5стакан күнбағыс майы
●1ас қасық алма немесе жүзім сіркесі 6%
●Керегінше ұн .Орташа қамыр илеп аламыз..
1сағатқа қоямыз.
●500гр маргарин менде-шедевр
●250гр жаңғақ
Қамырымызды жұмыртқадан кішкенерек донгелектер жасаймыз(26дана болды)
1 тостаққа крахмал дайындап аламыз. Қамырымызды жаксылып крахмалға батырып тұрып жаямыз. Мен 5дана қамрды крахмалды араларына мол сеуіп үстін үстін қойып жаямын. Тез боламыз әрі жайылуы жеңілдейді. Майланған табаға 1дана қойып ерітілген маргаринді жағамыз. Барлық қабатына солай жағып отрамыз. 13ші қабатында 250г жаңғақты себеміз. Қалған 13 қабатты және солай майлап отрамыз. Дайын болғансоң. Қалағаныныздай кесініздер. Сосын қалған маргаринді құйып тастаймыз. 180°пеште қызарғанша пісреміз. Піскен баклаваны суытып қоямыз. 1сағаттай күтіп. Жылып тұрған сиропты құйамыз.
●Сироп дайындалуы:

●4стакан шекерге 3.5стакан су құйып отта араластрып тұрып қайнатамыз.

Қайнаған соң.2ас қасық лимон шырынын қосып. Және 10минут қайнатамыз. Таза лимонды. Жартысын бөліп ішіне лақтрсанызда болады.
●3 4 сағаттансон ұсынымыз. Оданда көбірек болса болады. Дайын ас болсын!!!!!!Ескерту міндетті тұрде крахмалмен(картоп) жаямыз.10

Ведите ваш е-майл:

Написать ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *